26-01-07. Minder vet in gehakt?

Vanochtend op het nieuws gezien: “In de strijd tegen het overgewicht wil de regering dat voortaan al het gehakt een stuk gezonder wordt. En dat houdt automatisch in dat gehakt minder vet moet worden. Het besluit komt naar aanleiding van een voorstel van gezondheidsminister Hoogervorst” (Bron RTL4 nieuws).

Dezelfde minister wil dat gezondheidsbevorderende producten zoals vitamines en voedingssupplementen aan banden wordt gelegd. Volgens nieuwe, wetten die vooral gelobbyd worden door de farmaceutische industrie, mogen de meeste voedingssupplementen alleen verkrijgbaar zijn via een doktersrecept.
Geef toe, hier is iets krom.

Veel mensen hebben een tekort aan voedingsstoffen. Dit komt omdat het hedendags (Westers) voedingspatroon veel zogenaamde “lege” calorieën bevat. Dat wil zeggen: een hoge concentratie vetten en/of suikers en een lage hoeveelheid voedingsstoffen. Het lichaam schreeuwt om die voedingsstoffen en wil meer eten. Dus eet de westerse mens maar meer en meer. Een beetje vet uit de gehaktbal halen is dus niet de oplossing voor overgewicht.
Het lichaam wil, eist, roept om een goede hoeveelheid voedingsstoffen. Wanneer dat niet in het eten zit, wil het lichaam alleen nog maar meer eten.

Een oplossing ligt meer in de richting van voedsel met minder calorieën én en hogere voedingswaarde. Daar helpt het advies om 2 porties fruit en 2 ons groente wel een beetje bij. Dit is echter een minimale hoeveelheid voor een mens om te overleven.
Voor een werkelijk gezond leven is meer nodig dan deze dagelijks aanbevolen hoeveelheid.
De mogelijkheid om zelf te zorgen voor een hoge concentratie voedingsstoffen wordt door onze gezondheidsminister Hoogervorst enkel tegengewerkt.

Eén van de mogelijkheden om een hoge concentratie voedingsstoffen binnen te krijgen is Tonic Alchemy. Een eetlepel van dit poeder biedt een hogere voedingswaarde dan de aanbevolen 2 porties fruit en 2 ons groente. Dit wil overigens niet zeggen dat je vers fruit en groente voor altijd kunt vervangen.

Essentiële voedingsstoffen zijn onder andere vitamines, mineralen, essentiële oliën en vezels.
Bronnen: www.lef.org, www.alliance-natural-health.org, www.tonicalchemy.com.