26-01-07. Minder vet in gehakt?

Jing, de essentie

De Drie Schatten zijn Jing, Chi en Shen. Shen staat voor de geestkracht, Chi is de vitale energie. Jing is de basis waarop de twee andere schatten gebouwd worden. Het is erg lastig om een goede Chi en Shen te behouden wanneer de Jing zwak is.
De Drie Schatten zijn vergelijkbaar met een kaars. De was en de lont van de kaars vormen samen de Jing. De vlam is de Chi en het licht is de Shen.
Jing wordt wel de essentie genoemd, het is de meest diepgaande bron van energie. Het wordt geassocieerd met onze genen. Jing is ook onze lange termijn energie en kan beschouwd worden als onze reserves voor de levens energie.
Jing wordt ook geassocieerd met regeneratie, levenskracht, jeugdigheid en de optimale werking van ons reproductie- en immuunsysteem.
Jing ondersteund ons skeletstructuur, het gehoor en is de basis van moed en wilskracht.
Jing energie wordt verbruikt door het leven zelf, speciaal bij stress, excessief gedrag, chronische ziekte, drugsgebruik en luchtverontreiniging. Ook wordt er een aanslag gepleegd op de Jing door overmatige activiteiten zoals (chronisch) overwerk en topsport.
Jing energie kan worden hersteld en ververst door het gebruik van de bijzondere Tonische kruiden die deze schat bevatten.Yin en Yang Jing

Jing kruiden worden onderverdeeld naar twee categorieën: Yin en Yang tonics. Het geheim van een stralende gezondheid en jeugdigheid ligt in de juiste balans van Yin en Yang.
Yin tonics zijn diepgaand voedende kruiden. Zij vullen de verbruikte Jing aan en bouwen een reserve op voor toekomstig gebruik. Voor diegenen die vermoeidheidsverschijnselen hebben, weinig weerstand hebben of onder stress leven is Yin Jing een waardevolle aanvulling. Yin Jing is vergelijkbaar met de was van de kaars, voldoende Jing geeft plenty reserves voor je activiteiten en geven je een basis voor een gezond en lang leven.
Yang Jing is te vergelijken met de lont van de kaars. Dit zorgt ervoor dat je de kracht hebt om de Yin Jing te gebruiken voor al je activiteiten. Vooral geeft Yang Jing je het vermogen voor creativiteit, seksuele energie, wilskracht en sportieve activiteiten.

Geen Yang zonder Yin

Bij een goede gezondheid is er een balans in Yin en Yang Jing (afb. 1).
Diegenen die te weinig Yin Jing hebben (Yin deficiënt, afb. 2), mogen geen Yang Jing tonics gebruiken. Dit zal de Yin Jing juist verder uitputten. Bouw eerst je Yin Jing op, dan kan je alsnog kiezen om Yang Jing tonics te nemen. Voorbeelden van Yin Jing formules zijn: Yin Replenisher (vloeistof) en Super Jing (capsules).
Op dezelfde wijze neem je een Yang Jing tonic bij Yang deficiëntie. Voorbeelden van Yang Jing formules zijn: Super Yang Jing Drops (vloeistof) en Imperial Garden (capsules).