Albizzia Bast en Bloem
Amerikaanse Ginseng Wortel
Asparagus Wortel
Astragalus Wortel
Atractylodes Wortel
Cnidium Zaad
Cordyceps Paddestoel
Codonopsis Wortel
Coriolus Paddestoel
Cornus Fruit
Cuscuta Zaad
Cynamorium Wortel
Dendrobium Stam
Dang Guei Wortel
Epimedium Blad
Eucommia Bast
Gekko Staart
Ginkgo Blad
Ginseng Wortel
Gynostemma Blad
Hertengewei (Deer Antler)
Jujube Fruit
Kaneelbast
Koninginnegelei
Ligusticum Rhizome
Ligustrum Fruit
Lion's Mane Paddestoel
Longan Fruit
Lycium Fruit
Maitake Paddestoel
Morinda Wortel
Ophiopogon Wortel
Parel
Pioenroos Wortel (Peony)
Placenta
Polygonatum Sibericum
Polygonum Multiflorum
Polyrachis Mier
Poria Paddestoel
Pseudoginseng Wortel
Rehmannia Wortel
Reishi Paddestoel
Rhodiola Wortel (Tibetaanse)
Schildpad Schild
Schizandra Fruit
Shii-take Paddestoel
Siberische Ginseng
Sneeuw Lotus Bloem
Tribulus Kruid
Zoethout Wortel

GinsengAziatische Ginseng is een van de beroemdste en meest gewaardeerde kruiden die de mensheid kent. Panax Ginseng is een energie tonic die het menselijk energiesysteem reguleert. Het is aangetoond dat Ginseng stimulerend en regulerend werkt op zowel het centraal zenuwstelsel als het endocriene systeem. Het is binnen de Chinese tonische kruidenleer primair een Chi tonic.

Ginseng helpt iemand omgaan met alle soorten stress en vergroot het uithoudingsvermogen en veerkracht bij stress-situaties. Door wetenschappelijk onderzoekers wordt het een "adaptogeen" genoemd.
Ginseng wordt ook gebruikt om het ademhalingssysteem en de spijsvertering te versterken. Ginseng bevat vele actieve stoffen, de meest belangrijke zijn de saponinen die "ginsenosides" worden genoemd. Deze ginsenosides verbeteren de adaptibiliteit en er wordt aangenomen dat het de spiergroei en uithoudingsvermogen vergroot. Om deze reden is Ginseng populair bij sporters. Ginseng heeft gewoonlijk een "warme" energie.

Er zijn in feite vele variaties in Ginseng, allen met verschillende specifieke karakteristieken. De meeste Ginseng van hoge kwaliteit is voor zowel mannen als vrouwen geschikt . Wilde en halfwilde Ginseng is normaal gesproken veruit superieur aan gekweekte, commerciële varianten. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de Shen de Ginseng bevat. Vraag advies welke soort het best voor u kan zijn.
Pas op voor goedkope Ginseng producten omdat deze vaak gemaakt zijn van onvolgroeide wortels die nog geen uitgebalanceerde stoffen bevatten. Deze goedkope producten zorgen voor de reputatie dat Ginseng spanningen veroorzaakt of hoofdpijn en zelfs hoge bloeddruk. Volwassen (meer dan acht jaar oud), hoge kwaliteit Ginseng zal deze bijwerkingen niet geven.