Albizzia Bast en Bloem
Amerikaanse Ginseng Wortel
Asparagus Wortel
Astragalus Wortel
Atractylodes Wortel
Cnidium Zaad
Cordyceps Paddestoel
Codonopsis Wortel
Coriolus Paddestoel
Cornus Fruit
Cuscuta Zaad
Cynamorium Wortel
Dendrobium Stam
Dang Guei Wortel
Epimedium Blad
Eucommia Bast
Gekko Staart
Ginkgo Blad
Ginseng Wortel
Gynostemma Blad
Hertengewei (Deer Antler)
Jujube Fruit
Kaneelbast
Koninginnegelei
Ligusticum Rhizome
Ligustrum Fruit
Lion's Mane Paddestoel
Longan Fruit
Lycium Fruit
Maitake Paddestoel
Morinda Wortel
Ophiopogon Wortel
Parel
Pioenroos Wortel (Peony)
Placenta
Polygonatum Sibericum
Polygonum Multiflorum
Polyrachis Mier
Poria Paddestoel
Pseudoginseng Wortel
Rehmannia Wortel
Reishi Paddestoel
Rhodiola Wortel (Tibetaanse)
Schildpad Schild
Schizandra Fruit
Shii-take Paddestoel
Siberische Ginseng
Sneeuw Lotus Bloem
Tribulus Kruid
Zoethout Wortel

GynostemmaIn Azië wordt geloofd men dat Gynostemma een kruid is dat antiverouderend en levensverlengend werkt. Gynostemma heeft een versterkende werking op de algehele gezondheid en heeft een sterk effect tegen vermoeidheid. Het wordt over heel Azië algemeen gebruikt als een "cure all" remedie. Gynostemma is een belangrijke adaptogene kruid, in dezelfde klasse als Panax Ginseng, Siberische Ginseng, Reishi, Schizandra en Astragalus.

In China wordt algemeen aangenomen dat Gynostemma zuurstofgebrek op grote hoogten tegengaat, de spijsvertering bevorderd, de geest (mind) sterkt en de seksuele functies verbetert. Men denkt ook dat het de zenuwen kalmeert en pijn vermindert.

De bijzondere kracht van Gynostemma ligt in zijn brede spectrum van adaptogene kwaliteiten. Het heeft een tweerichtingen activiteit op vele gebieden. Het heeft het vermogen om onder vele vormen van stresssituaties balans in het lichaam te brengen.
Continu gebruik van Gynostemma brengt een hoogwaardige beschermende kwaliteit op elk niveau van het leven. De chemische bestanddelen die verantwoordelijk zijn voor deze adaptogene eigenschappen van Gynostemma zijn saponinen die gypenosiden genoemd worden.

Gynostemma bevat meer dan 80 verschillende gypenosiden. Dit is het breedste spectrum van saponinen die in één plant in de natuur gevonden wordt. Ginseng, bijvoorbeeld, heeft ongeveer 36 saponinen (ginsenosiden) en Astragalus heeft zo'n 32 saponinen (astragalosiden). Deze gypenosiden zijn sterk vergelijkbaar met de ginsenosiden in Panax Ginseng en met de eleutherosiden in Siberische Ginseng. In feite zijn vier van de saponinen in Gynostemma exact gelijk in chemische samenstelling als de saponinen die in Ginseng gevonden worden en nog eens elf zijn bijna identiek. De overeenkomsten zijn zo sterk en liggen zo dicht bij elkaar dat Gynostemma nu ook "Zuidelijke Ginseng" wordt genoemd. De mensen die het verbouwen en gebruiken noemen het simpelweg "Magisch Gras".

Onderzoeken hebben aangetoond dat Gynostemma een tweerichtingen, regulerend, adaptogeen invloed heeft op het centraal zenuwstelsel. Het werkt kalmerend wanneer iemand overmatig druk is en stimuleren wanneer iemand depressief is. Japanse studies tonen aan dat Gynostemma bruikbaar is bij een heel aantal neurologische condities zoals depressiviteit, fobieën en schizofrenie.

Hoewel Gynostemma als een tonisch kruid wordt beschouwd, heeft het bij vele Aziatische mensen de naam gekregen als een "cure-all" remedie. In China wordt het in geneeskundige praktijken gebruikt als ontstekingsremmer, om hoesten te stoppen, als middel tegen bronchitis en voor vele andere aandoeningen.