Albizzia Bast en Bloem
Amerikaanse Ginseng Wortel
Asparagus Wortel
Astragalus Wortel
Atractylodes Wortel
Cnidium Zaad
Cordyceps Paddestoel
Codonopsis Wortel
Coriolus Paddestoel
Cornus Fruit
Cuscuta Zaad
Cynamorium Wortel
Dendrobium Stam
Dang Guei Wortel
Epimedium Blad
Eucommia Bast
Gekko Staart
Ginkgo Blad
Ginseng Wortel
Gynostemma Blad
Hertengewei (Deer Antler)
Jujube Fruit
Kaneelbast
Koninginnegelei
Ligusticum Rhizome
Ligustrum Fruit
Lion's Mane Paddestoel
Longan Fruit
Lycium Fruit
Maitake Paddestoel
Morinda Wortel
Ophiopogon Wortel
Parel
Pioenroos Wortel (Peony)
Placenta
Polygonatum Sibericum
Polygonum Multiflorum
Polyrachis Mier
Poria Paddestoel
Pseudoginseng Wortel
Rehmannia Wortel
Reishi Paddestoel
Rhodiola Wortel (Tibetaanse)
Schildpad Schild
Schizandra Fruit
Shii-take Paddestoel
Siberische Ginseng
Sneeuw Lotus Bloem
Tribulus Kruid
Zoethout Wortel

Polyrachis MierMier tonics worden in Azië veel gebruikt voor het verkrijgen van kracht, seksuele uithoudingsvermogen en als een krachtige antiverouderingsmiddel. Onderzoeken bewijzen dat Mier een hoog gehalte heeft aan voedingsstoffen en krachtige tonische en medicinale effecten heeft. Mier wordt beschouwd als een eerste klas adaptogeen, op dezelfde hoogte als Ginseng, Reishi en Cordyceps, de supersterren van de tonische kruidenleer. In China is er het gezegde dat Ginseng de koning van de kruiden is, maar Mier is het kruid van de koningen.

Mier wordt in het algemeen gebruikt om het immuunsysteem te versterken, of om een goed immuunsysteem te behouden. Men heeft ontdekt dat de Polyrachis Mier, de unieke variëteit die als tonisch kruid gebruikt wordt, een tweerichtingen werking heeft op het immuunsysteem, het kan daarom gebruikt worden door iedereen met een zwak immuunsysteem of om de immuniteit te reguleren.

Er wordt veelal aangenomen dat het symptomen voorkomt die geassocieerd worden met het ouder worden, zoals lage rugpijn, geheugenverlies, gewrichtsklachten, vermoeidheid, symptomen bij menopauze, hart- en vaatproblemen, enz. Het versterkt ook het zenuwstelsel, de spijsvertering, de ontgiftingsfuncties en het spierstelsel.
Omdat Mier zowel op de korte als lange termijn een energie-boost effect geeft, is het ideaal voor sporters, vooral in combinatie met Ginseng, Cordyceps en andere tonics.

Mier versterkt het gehele Nier-systeem, inclusief de seksuele functies en de skeletstructuur. Mier is in Azië beroemd voor het verhogen van het libido en de viriliteit. Zowel mannen als vrouwen rapporteren, zelfs na kort gebruik, een significante verhoging in interesse in seks en dat hun seksuele activiteit op vele verschillende manieren verbeterd is.